In 5 stappen zorgeloos en hygiënisch ‘back to the office’



Social-Media-PostThuiswerken. Eén van de meest besproken thema’s van het afgelopen jaar. De één vindt het heerlijk; in alle rust ongestoord aan de slag in je eigen gecreëerde kantoor. De ander kan niet wachten om weer de gezellige kletspraatjes met collega’s bij de koffiemachine te houden. Hoe dan ook: zodra het straks weer kan, gaan veel Nederlanders terug naar kantoor. We bereiden ons voor op het ‘nieuwe normaal’. Handen wassen en hygiënisch werken is daarbij belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen dat ook doet? Met deze 5 stappen gaan jouw collega’s zorgeloos en verantwoord back to the office. 

  1. Het begint bij binnenkomst. Medewerkers komen vanuit hun eigen omgeving naar kantoor toe. Zet bij de ingang van je pand een hygiënepaal, waar iedereen snel en gemakkelijk contactloos handen kan desinfecteren. Zo houd je bacteriën buiten de deur.

  2. Daarna komen de werkplekken. Hoe houd je deze schoon? Vooral bij flexplekken is dat een uitdaging. Door iedere medewerker te voorzien van een flesje handgel, is het een kleine moeite om de handen coronavrij te houden. Heel belangrijk, de oproep van Rutte was niet voor niets ‘was je handen stuk’. Gelukkig is dat laatste niet nodig, want deze handgel desinfecteert én verzorgt je huid dankzij de Aloë Vera.

  3. De handen zijn schoon, check. Nu nog alles wat je aanraakt! Leg daarom op ieder bureau desinfecterende reinigingsdoekjes. Zo zijn in een handomdraai ook het toetsenbord, de muis en het telefoontoestel weer schoon.

  4. Heb je spullen die niet handig schoon te maken zijn met een doekje? Denk dan aan een sterilisatie-box. Het werkt heel eenvoudig. Leg je spullen zoals mobiele telefoon, oordopjes, sieraden en mondmaskers hierin en de UV-C-technologie doet haar werk. Binnen 90 seconden is 99,9% van de bacteriën verwijderd!

  5. De laatste en misschien wel belangrijkste stap is bewustwording. Hoe zorg je ervoor dat collega’s blijven denken aan hygiënisch werken tijdens hun drukke werkzaamheden? Door vlaggen, banners en stickers in je pand te plaatsen. Op deuren, bij de toiletten, in de kantine: overal. Zo krijgen medewerkers telkens dat seintje waardoor ze denken: Oh ja, even handen wassen!

Met deze stappen ben je goed op weg!

Vind jij het leuk om je medewerkers een cadeau te geven en ze te verwelkomen op kantoor bekijk de producten online!

 

Bel of mail voor advies en ideeën. VepaGifts helpt je graag verder!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy Policy gelezen.