Vepa Gifts verzorgt kerstpakketten Hago Zorg 2019


Alle medewerkers van Hago Zorg Nederland genieten dit jaar van een lekker en verantwoord kerstpakket, verzorgd door VepaGifts. Net als in 2016 en 2017 is Vepa gekozen als leverancier van de pakketten. De grootste uitdaging ligt in het logistieke proces, vertelt Wilma van Lin van Hago Zorg.


Logistieke operatie

Het is gewoon goed werken met Vepa, vertelt Wilma, manager Facilitair en ICT bij Hago Zorg. Het hoofdkantoor is in ’s-Hertogenbosch, maar het schoonmaakbedrijf werkt landelijk voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen. “Van Den Haag tot in de Achterhoek en van Limburg tot in het hoge Noorden. Al onze medewerkers moeten op tijd hun kerstpakket krijgen.” Een pittige logistieke operatie. “Daar zit de uitdaging, absoluut. We weten dat Vepa werkt met een prima vervoersdienst die deskundig wordt begeleid door de backoffice van Vepa. Ze zijn scherp en flexibel als er iets opgelost moet worden. Het zit hem vaak ook in de details en dat hebben ze goed voor elkaar.”


Ontzorgen

De kerstpakketten worden op 115 locaties door heel Nederland en op vijf regiokantoren afgeleverd worden.  “Bij Vepa denken en zoeken ze actief mee naar een oplossing als dat nodig is. Het team van Vepa haalt alles uit de kast, zij moeten het regelen. Ze ontzorgen ons en dat is precies wat we willen. Zo kunnen we erop vertrouwen dat het in orde komt met onze afspraken.”


Sociaal en duurzaam

Om het kerstpakket te leveren, ging Vepa in competitie met twee andere bedrijven. Het pakket bestaat voornamelijk uit Food met 1 Non-Food item. “De selectie is een simpel en eerlijk proces: het beste pakket wint.” Vepa kreeg de opdracht uiteindelijk, ook omdat het voorstel past binnen de normen die Hago Zorg hanteert als bedrijf met een PSO niveau 3 certificaat. Dat betekent bijvoorbeeld  eisen aan duurzaamheid en het werken bij het inpakken van de pakketten door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.  “Wij hechten waarde aan sociaal ondernemen en dat vragen we dus ook van onze leveranciers.”


Betrokken

Hago Zorg en VepaGifts waren al bekenden van elkaar door het leveren van diverse relatiegeschenken door het jaar heen voorzien van logo. Dan is het belangrijk om te werken met een betrokken leverancier.”