Anders dan anders: een uniek ECO geschenk

Anders dan anders: een uniek ECO geschenk

 

Wil je je klanten of relaties eens verassen met een nuttig en leuk ECO geschenk? Bekijk dan eens onze vogelhuisjes! Dit verassende geschenk gaat jaren mee en is gemaakt van hout uit hernieuwbare bronnen.

 

Meer vogels in de tuin

Wanneer je relaties dit huisje ophangen zal dit zorgen voor meer vogels in de tuin. Die gaan namelijk op zoek naar nestgelegenheden, onze vogelhuisjes zijn geschikt voor de kleinere vogels zoals bijvoorbeeld de koolmees. Veel mensen vinden het leuk om veel vogeltjes in hun tuin te hebben en al helemaal als ze een nestje jonge vogels in het vogelhuisje krijgen. Een ander voordeel van meer vogels in de tuin is dat het bijdraagt aan de natuurlijke bestrijding van de processierups, koolmezen zijn hier namelijk dol op.

 

Vorig jaar had heel Nederland last van rode bultjes, een branderig gevoel en jeuk. De dader? De eikenprocessierups.

 

Steeds meer rupsen

Door de klimaatverandering ontstaat er een steeds betere leefomgeving voor de rupsen. De temperaturen worden hoger en dit vinden de rupsen fijn. Daarnaast gaat het ook niet goed met de natuurlijke vijand van de processierups: de koolmees. De laatste jaren is het aantal koolmezen flink afgenomen. Veel koolmezen zijn vergiftigd door het eten van buxusrupsen, veel mensen willen deze rups niet in hun tuin en hiervoor wordt vaak vergif gebruikt.

 

Koolmezen in de minderheid

Het aantal koolmezen dat er nu is kan niet meer opboksen tegen het aantal processierupsen. Hierdoor hebben we de laatste jaren last van een plaag. Het wordt tijd dat we de koolmees een handje gaan helpen! Dit kunnen we doen door massaal vogelhuisjes op te hangen zodat de vogels nestgelegenheden hebben.

 

 

Vogels naar je tuin lokken

Haal de natuurlijke bestrijders van de rupsen naar je tuin door een vogelhuisje op te hangen. De periode dat de processierups actief is loopt samen met de broedperiode van de koolmees. Door te zorgen voor een nestgelegenheid help je niet alleen de vogels de broedperiode door maar haal je ook een leger processierups bestrijders naar je tuin!

 

Op zoek naar een ander geschenk?

Ben je op zoek naar een relatiegeschenk maar weet je nog niet precies wat? Wij helpen je graag verder! Wij zijn bereikbaar via (0) 73 760 11 00 of aanvraag@vepagifts.nl. Het is ook mogelijk om met ons te chatten, je begint een chat door rechtsonder het venster te openen. We denken graag met je mee!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de Privacy Policy gelezen.