Duurzaamheid trend zet door in 2020


Relatiegeschenken zijn uitstekend geschikt om de naamsbekendheid te vergroten of om bezoekers van een evenement een leuke give-away mee te geven. Maar, hoe valt dat te rijmen met de belangrijke beweging om duurzamer om te gaan met grondstoffen en materialen? Bij VepaGifts begrijpen we dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt binnen jouw organisatie. Door circulair om te gaan met relatiegeschenken, give-aways en promotieartikelen voorkom je dat die zomaar worden weggegooid of wordt het traditionele afval opnieuw een grondstof voor nieuwe producten.


Steeds meer bedrijven vragen om duurzame alternatieven voor de traditionele relatiegeschenken. Ze hebben een belangrijke eco-missie en willen dat ook laten zien met de give-aways en promotieartikelen die ze aanbieden. En sterker nog, bij diverse overheden is het een absolute must en moeten de gekozen producten aan strenge richtlijnen voldoen.


Met name MKB en internationale klanten bestellen 100% circulaire en duurzame producten, waar ze op een verantwoorde manier gebruik van kunnen maken. Ze houden rekening met het minimale verbruik van grondstoffen, door in te zetten op circulaire toepassingen. Zelfs als producten weer worden weggegooid zijn ze geschikt als nieuwe grondstof, om er voor een volgende toepassing gebruik van te kunnen maken.


Duurzaam gebruik en nieuwe grondstoffen


Steeds meer organisaties maken geen gebruik meer van plastic draagtassen en hebben de PET-flessen in de ban gedaan. Ze maken in plaats daarvan gebruik van duurzame alternatieven zoals rPET en juten tassen. De bedrijven gaan zwerfafval tegen en proberen op een circulaire wijze gebruik te maken van grondstoffen die er nodig zijn. Zowel het bedrijfsleven als overheden vragen daar bij ons naar. We hebben daarom al jaren geleden de focus gelegd op duurzame alternatieven, waardoor we een complete ECO-lijn hebben kunnen ontwikkelen.


Onze ECO-relatiegeschenken zijn een uitstekende keuze voor bedrijven die zoeken naar een duurzame en circulaire keuze. Het is het ideale MVO relatiegeschenk, voor een betere wereld waarin we niet meer achteloos omgaan met grondstoffen die juist heel waardevol voor ons zijn.


Voor een betere wereld


Het circulaire relatiegeschenk combineert een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste voorkomt dit het onnodig verbruik van grondstoffen, omdat je daar op een veel meer duurzame manier mee om kunt gaan. Tegelijkertijd biedt het jouw organisatie een kans om dit uit te stralen naar klanten en andere relaties. Wil je graag maatschappelijk verantwoord ondernemen en zoek je naar mogelijkheden om dit uit te dragen? Dan is het een goed idee om daar ook in de keuzes voor relatiegeschenken rekening mee te houden.


Gebruik bijvoorbeeld een katoenen of een juten tas, om daar een duurzaam en circulair product in te verpakken. Het is op die manier niet meer nodig om gebruik te maken van plastic, waardoor dit ook niet per ongeluk in het milieu kan belanden. Het zet de duurzame ambities op een mooie manier kracht bij, door daadwerkelijk te laten zien hoe je dit in de praktijk brengt. Op die manier kunnen de ECO-keuzes sterk bijdragen aan de strategische marketing, waarin je een verantwoord verhaal wilt vertellen.


Sterker nog, pas op het moment dat je bij duurzame relatiegeschenken het juiste verhaal vertelt zal de ontvanger dit daadwerkelijk begrijpen en waarderen. Een goed voorbeeld hiervan is de BE-O Bottle. Het is aan veel van de relatiegeschenken niet meteen te zien dat ze circulair zijn of op een andere manier bijdragen aan meer duurzaamheid. Het is belangrijk om dit verhaal uit te legen, iets waar we je graag bij helpen. We vertellen je bij de producten over de oorsprong en herkomst, net als over de manier waarop ze bijdragen aan een betere wereld voor ons allemaal. Jij hebt de kans om dit door te vertellen aan de ontvanger, om het relatiegeschenk of de give-away op een heel duurzame en waardevolle manier aan te bieden.


MVO relatiegeschenk: circulair en duurzame keuzes


Zoek je naar een MVO relatiegeschenk of een circulaire en duurzame keuze? Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld producten van bamboe, net als notitieboekjes die op een heel verantwoorde manier zijn gemaakt. Je kunt een rPET-shopper bestellen om bijvoorbeeld een circulaire pen in aan te bieden, net als een lunchbox of een mok met de focus op duurzaamheid.


Duurzaamheid trend zet door in 2020


De mogelijkheden nemen met de dag toe, dankzij de nieuwe producten die er worden ontwikkeld. Het is allang niet meer nodig om onnodige grondstoffen te verbruiken, dankzij de duurzame alternatieven die we door de jaren heen hebben omarmd. En zoek je naar persoonlijk advies? Onze specialisten denken graag met je mee over de beste manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En om dat uit te dragen met de relatiegeschenken die je de doelgroep aanbiedt natuurlijk.


Bekijk de Dopper