Jazz in Duketown en Vepa


‘Laat de stad maar bruisen’


Een evenement met een enorme uitstraling, met honderden vrijwilligers die goed gekleed en herkenbaar moeten zijn en een Bosch bedrijf met hart voor de stad dat sterk is in kleding en relatiegeschenken. Zo hebben Jazz in Duketown en Vepa elkaar voor het tweede jaar op rij gevonden om er komend pinksterweekeinde weer een geweldig festival van te maken.


Jazz in Duketown heeft een zeer rijke traditie: voor de 46ste keer in de Bossche binnenstad. Een evenement waar generaties Bosschenaar mee zijn opgegroeid, een festival dat Bourgondische gastvrijheid en gezelligheid combineert met jazzmuziek op niveau, voor allerlei leeftijden en liefhebbers.


Vepa sponsort de t-shirts voor de vrijwilligers en levert de nieuwe merchandising-artikelen. “Vepa is gewoon goed in kleding en we werken heel graag samen met een lokale partner. Dat werkt prima”, vertelt Haitske Dijkstra van Jazz in Duketown. Vepa levert dan ook 400 t-shirts voor de vrijwilligers die de artiesten begeleiden en voor andere ondersteuning zorgen.


Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. “Merchandising hoort er gewoon bij, het is belangrijk dat bezoekers wat leuks kunnen kopen. We verwachten veel van de nieuwe armbandjes met led-verlichting die extra sfeer brengen.” Daarnaast zijn er ook t-shirts, caps en tassen te koop bij de informatiestand op de Markt en bij een mobiel verkooppunt.


Jazz voor alle leeftijden

Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz. Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is. Robert van Enschot: “Ook ik ben er mee opgeroeid, als kind al hoorde een bezoek aan Jazz in Duketown er gewoon bij. Het is nu extra leuk dat je na zoveel jaren een bijdrage kan leveren aan de vitaliteit van dit bijzondere evenement. Laat de stad maar bruisen, Vepa doet mee!”