De juiste druktechniek voor elk geschenk? 5 praktijkvoorbeelden:Wanneer je een relatiegeschenk gaat uitkiezen, is de kans groot dat je deze wilt voorzien van een logo of beeldmerk dat de identiteit van je bedrijf meegeeft. Waar je NIET over nadenkt, is dat elk product anders is en het plaatsen van een logo niet vanzelfsprekend is. Gelukkig denken wij daar voor je over na. Om je toch een beetje wegwijs te maken in de druktechnieken die er zijn én wanneer je er eentje wel, of juist liever niet kiest, geven we je 5 praktijkvoorbeelden.
1. Ik kies een luxe, lederen relatiegeschenk
Of het nu echt of kunstleer betreft: de luxe uitstraling die een lederen geschenk heeft, moet zo blijven. Doordat het vaak om echt lederen cadeaus gaat die dus gemaakt zijn van een natuurproduct, is niet elke druktechniek geschikt.
Daarbij bieden dit soort producten een fantastische optie voor een verdiept reliëf. In deze gevallen kiezen we voor de druktechniek “Debossing” (blinddruk) op je geschenk. Het creëert een unieke 3D look en geeft een duidelijk zichtbare meerwaarde aan elk geschenk.
2. Ik heb een product dat geschikt moet zijn voor buitengebruik
Niet elk relatiegeschenk is bedoeld voor binnen. Geschenken die buiten worden gebruikt, hebben echter veel meer te maken met weersinvloeden zoals nattigheid, kou, maar vooral ook zonlicht.
Producten voor buiten met een plat oppervlak worden in dit geval voorzien van geprinte stickers met een speciale transparante epoxy harslaag. Zo’n “domingsticker” creëert een 3D effect én is heel goed bestand tegen vervaging én beschadigingen voor binnen én buiten.
Lees hier verder