Vakantiekilo’s kwijtraken met behulp van een activiteitstracker


Na een zomer vol barbecues en alcoholische drankjes zit de kans er dik in dat u een paar kilo zwaarder bent geworden. Dit is geen ramp maar voor uw gezondheid is het waarschijnlijk beter dat u deze kilo’s snel weer kwijtraakt. Een activiteitstracker is een handig hulpmiddel bij het afvallen, in deze blog vertellen we u er graag meer over.


Wat is een activiteitstracker?


Een activiteitstracker houdt dag en nacht bij hoe actief u bent. Naast uw activiteit meet deze gadget ook uw slaapritme. Alle informatie is makkelijk te bekijken via een gratis applicatie voor Android en iOS. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel stappen u heeft gezet, hoeveel afstand u heeft afgelegd en hoeveel calorieën u heeft verbrand. Daarnaast wordt ook uw slaapritme in kaart gebracht. Enkele voorbeelden van onze activiteitstrackers zijn de Field activiteitsmeter en de Prixton Acivity Tracker AT500.


Afvallen met een activiteitstracker: de voordelen


1. Een seintje wanneer je te lang stil zit

Bij zittende beroepen is het vaak lastig om voldoende beweging te krijgen. De meeste activiteitstrackers zijn voorzien van een inactiviteitssensor. Deze sensor detecteert of u stil zit of niet. Wanneer u te lang stil zit krijgt u een seintje doormiddel van een trilfunctie en/of een lichtsignaal, het is dus tijd om te gaan bewegen. U kunt bijvoorbeeld in de pauze een wandeling maken of eens wat koffie halen voor uw collega’s. Deze kleine aanpassingen kunnen u op weg helpen naar een gezondere leefstijl.


2. Bewegingsdoelen behalen

Via de app kunt u een bewegingsdoel instellen. Bijvoorbeeld minimaal 10.000 stappen per dag of een bepaald aantal calorieën dat u wilt verbranden. Op deze manier kunt u dagelijks werken aan uw bewegingsdoel en zo makkelijker afvallen.


3. Een compleet beeld van je nachtrust

Doormiddel van het slapen met een activiteitstracker krijg je elke dag een overzicht van uw nachtrust. Het is belangrijk dat u goed uitgerust aan de dag begint, dan heeft u namelijk ook meer zin om te bewegen. Bovendien draagt een goede nachtrust ook bij aan een goede stofwisseling.


Onze activiteitstrackers

Wilt u samen met uw medewerkers uw levensstijl verbeteren? Kijk dan eens naar onze activiteitstrackers! Het is uiteraard ook mogelijk om deze te voorzien van een naam of logo. Voor vragen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.